Jestem dietetykiem klinicznym z ponad 5-letnim doświadczeniem w pracy z pacjentem.

W przeszłości sama borykałam się z nadwagą i niezdrowym podejściem do szeroko pojętej diety – dlatego doskonale potrafię wcielić się Twoją skórę i wskazać odpowiednią drogę do osiągnięcia długotrwałych efektów sylwetkowych i zdrowotnych.

Pomagam w skomponowaniu odpowiedniego i indywidualnego sposobu żywienia.

Lubię, gdy pacjenci na wizytę przychodzą z przygotowaną listą ulubionych dań, dzięki czemu możemy je wprowadzić w jadłospis i sprawić, że proces zmian żywieniowych jest dużo przyjemniejszy. Moją misją jest szerzenie wiedzy żywieniowej w przystępny dla każdego sposób, tak aby raz na zawsze rozprawić się z mitami żywieniowymi i zbyt restrykcyjnym podejściem. Osobiście preferuję podejście 80/20, gdzie jest miejsce na nasze małe przyjemności.

Proces odchudzania rozpoczyna się w Twojej głowie – chciałabym żebyś nie poddał/a się po pierwszym odstępstwie od założonego planu, tylko podniósł się i walczył dalej o efekty zdrowotne i sylwetkowe. Bo warto!

Nie sztuką jest schudnąć, sztuką jest utrzymać uzyskane efekty na lata.

Dzięki współpracy ze mną zyskasz odpowiednio dobrany jadłospis wraz ze sposobem przygotowania każdego dnia i listą zakupów.

Ze swoimi pacjentami jestem w stałym kontakcie, by zawsze móc odpowiedzieć na zadawane pytania, rozwiać wątpliwości oraz odpowiednio zmotywować do działania.

Słowo dieta – często kojarzy się niezbyt pozytywnie. Większość osób utożsamia ją jedynie z mnóstwem zakazów i odmierzaniem produktów za pomocą wagi kuchennej. Przyznam rację – waga kuchenna jest na początku drogi niezwykle ważnym sprzętem, jednak sama dieta to nie tylko zakazy. Pozwól, że wspólnie ułożymydla Ciebie idealny plan działania, w którym będzie miejsce na Twoje ulubione posiłki w odpowiednio wyliczonej dla Ciebie kaloryczności.

Dieta to nie tylko odchudzanie, dobrze dobrana potrafi być elementem wspomagającym proces leczenia wielu jednostek chorobowych.

Zakończyłam edukację z tytułem magistra dietetyki a moja praca magisterska dotyczyła choroby autoimmunologicznej, z którą obecnie pod moja skrzydła trafia największy odsetek pacjentów – choroby Hashimoto („Ocena sposobu żywienia i stanu odżywienia osób chorych na Hashimoto”). Dzięki odbyciu praktyk i uczestnictwie w wielu szkoleniach i konferencjach żywieniowych wiem jak to zrobić.

Sama długo borykałam się z anemią z niedoboru żelaza oraz witaminy B12 I kwasu foliowego I takich pacjentów również prowadzę. Dużą uwagę poświęcam odpowiedniej diagnostyce chorób I interpretacji badań laboratoryjnych pacjenta. Należę do polskiego stowarzyszenia dietetyków oraz polskiego stowarzyszenia osób z celiakią i na diecie bezglutenowej. Dietetyka nie jest nauką ścisłą, nie wszystko jest w niej czarne lub białe, to co dla jednej osoby jest lekiem dla innej może okazać się trucizną. Dobry dietetyk to taki, który wciąż podąża za zmieniającymi się trendami, nowinkami ze świata nauki, weryfikuje zdobytą wiedzę I wyciąga wnioski, szkoli się I ma własne zdanie, ale nie żyje w przekonaniu, że wie już wszystko.

Moje specjalizacje to:

  • Problemy Hormonalne (PCOS, Zaburzenia Miesiączkowania, Niepłodność)
  • Choroby Tarczycy (Zarówno Niedoczynność, Nadczynność Jak I Choroba Hashimoto)
  • Zaburzenia Gospodarki Węglowodanej (Cukrzyca II, Insulinooporność Czy Hipoglikemia Reaktywna)
  • Choroby Przewodu Pokarmowego (SIBO, Celiakia, WZJG, Choroba Leśniowskiego-Crohna, Czy Zespół Jelita Drażliwego)
  • Dieta W Dnie Moczanowej, Chorobach Układu Krwionośnego
  • Układam Również Diety Bazujące Na Roślinach (Wegetariańskie, Fleksiwegetariańskie Oraz Wegańskie)
  • Diety Odchudzające Lub Zwiększające Masę Ciała
  • Diety Osób Aktywnych Fizycznie

Nie specjalizuję się w:

  • Postach Typu Post Dr Dąbrowskiej
  • Protokole AIP
  • Dietach Noworodków I Niemowląt (Nie Prowadzę Dzieci Poniżej 15 Roku Życia)
  • Chorobach Trzustki
  • Chorobach Nowotworowych
  • Dietach W Chorobach Nerek
  • Żywieniu Zawodowych Sportowców

 

Prywatnie

Prywatnie jestem miłośniczką zdrowego, ale racjonalnego odżywiania oraz aktywności fizycznej.
Sport był mi bliski od zawsze, od najmłodszych lat coś trenowałam – najpierw pływanie, następnie pięciobój nowoczesny, kończąc na strzelectwie sportowym.
Uwielbiam dobre jedzenie i podróże. Eksperymentuję w kuchni i wciąż testuje nowe przepisy.
Często uczestniczę w warsztatach kulinarnych np. kuchni azjatyckiej, dzięki czemu proponowane przeze mnie dania są dobrze doprawione i po prostu smaczne.
Planuję również podróż w tamte strony świata.